MedWatch

Konkurrencerådet vil sløjfe apoteker-monopol

(Opdateret 06.43) Politikerne bør gøre op med den ikke-eksisterende priskonkurrence hos apotekerne, mener Konkurrencerådet, der giver ni anbefalinger og en kritik af ministerens arbejdsgruppe. Et fald på to pct. i priserne på lægemidler vil spare danskerne for en kvart milliard årligt.

Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing

De danske apoteker kan se frem til at åbne op for deres monopol. I hvert fald hvis det står til Konkurrencerådet, som i dag har rettet henvendelse sundhedsministeren og erhvervs- og vækstministeren i håb om at kunne øge konkurrencen.

”I praksis har det enkelte apotek monopol i dag. Det er der nogle apotekere, som tjener godt på, mens forbrugerne betaler prisen i form af dårligere adgang til at købe medicin og længere ventetider,” siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, i en pressemeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier