Kinesiske hospitalssenge skal på private hænder

Kina, som har 260 millioner indbyggere, der lider af kræft, diabetes og andre sygdomme, har travlt med at styrke sine sundhedsydelser. Investorerne er klar til at hjælpe.
Foto: AP
Foto: AP
Oversat af Frederikke Wind-Hansen

Den seneste investor er Carlyle Group LP-backed Concord Medical Services Holdings Ltd (CCM), som i sidste uge afsluttede en aftale om 52 procent af aktierne i Chang'an Hospital, en 1000-seng stor hospitalsfacilitet i den østlige ende af Silk Road.

Købet kommer tre måneder efter, at Kina annoncerede, at det ønsker 20 procent af deres hospitalssenge privatejede i 2015. Andre investorer i Kina inkluderer det Kuala Lumpur-baserede IHH Healthcare Bhd (IHH), Asiens største hospitalsoperatør, som har planer om at bygge et nyt hospital i Shanghai, udover de otte klinikker de allerede ejer i Shanghai og i Chengdu.

Fremstødet for private hospitaler i Kina er del af en større indsats for at forbedre sundhedsplejen i et land, hvor 95 procent af indbyggerne i 2011 havde en sygeforsikring. Kinas medicinske marked for tjenesteydelser vokser 18 procent årligt, og det forventes at nå 500 mia. dollar i 2015, siger revisionsfirmaet Deloitte i Kina.

"Kinas bruttonationalprodukt er vokset med stormskridt, men kvaliteten af medicinsk behandling er sakket langt bagud," siger David Chow, formand for Harvest Medical Investment and Operation Group, et taiwansk private equity-selskab, der planlægger at købe andele i hospitalerne på fastlandet i indeværende år.

"Potentialet for forbedring for Kinas hospitaler er stort, både i det samlede antal senge, og de takster der opkræves per seng."

Sidste år havde Kina 3,7 millioner hospitalssenge, en stigning på 54  procent siden 2005. Udover en stigning i andelen af senge, der drives af private operatører - det var 12 procent sidste år - ønsker regeringen, følge en oversigt over landets sundhedsstrategier, mindst et eller to sygehuse i hver af sine 2853 amter inden udgangen af 2015.

De årlige indtægter fra private hospitaler i Kina kan i 2015 nå 2.400 milliarder yuan (377 milliarder dollar), siger Yvonne Wu, leder i Deloitte China.

Læs hele artiklen fra Bloomberg om det nye sundhedsfremstød i Kina her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også