MedWatch

Diabetikere sjusker med doserne

Ifølge en undersøgelse sponsoreret af Novo Nordisk springer mange type 2-diabetikere en dosis over eller doserer forkert.

Foto: colourbox

Hver fjerde type 2- diabetiker sjusker med egenbehandlingen og tager ikke basal insulin som anvist, fremgår det af en ny global undersøgelse, hvor diabetikere fra Danmark har deltaget.

Tallene er offentliggjort i en pressemeddelelse fra  Novo Nordisk, der har sponsoreret undersøgelsen, kaldet GAPP2™ (Global Attitudes of Patients and Physicians).

”Hver fjerde type 2-diabetiker har sprunget en dosis af deres langtidsvirkende (basale) insulin over eller har doseret den forkert inden for de seneste 30 dage,” skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Hovedkonklusionerne fra GAPP2™ undersøgelsen omfatter ifølge pressemeddelelsen bl.a.

*Inden for de seneste 30 dage har 22% sprunget en dosis over, 24% har

taget en dosis på det forkerte tidspunkt (mere end to timer forskudt), og 14% har taget en mindre dosis basal insulin end anvist.

*Lavt blodsukker er fortsat en stor behandlingsmæssig udfordring i forbindelse med type 2-diabetes, og 36 procent af deltagerne i undersøgelsen har oplevet et tilfælde inden for de seneste 30 dage.

*Der er en sammenhæng mellem lavt blodsukker og overholdelse af anvist behandling. Deltagere, der har sprunget en dosis basal insulin over inden for de seneste 30 dage, har også signifikant større sandsynlighed for lavt blodsukkertilfælde i den samme periode (41% mod 34%).

”Det er vigtigt at opretholde en optimal blodsukkerregulering, fordi det hjælper med til at reducere forekomsten af senkomplikationer hos diabetikere. Symptomerne på hypoglykæmi, dvs. for lavt blodsukker er bl.a. hjertebanken, rysten, sultfornemmelse, sved, koncentrationsbesvær og indre uro,” hedder det i meddelelsen.

Giganter i intens kamp om diabetesmarkedet 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier