Let forhøjet blodsukker-værdi øger risiko for hjertesygdomme

Det generelle indtag af sukker bør begrænses, mener forskere på Københavns Universitet i kølvandet på et stort studie.
Foto: Niels Hougaard, Jyllands-Posten
Foto: Niels Hougaard, Jyllands-Posten

Vi behøver ikke være diabetikere med et højt blodsukkerniveau for at have en forøget risiko for at blive ramt af hjertesygdomme. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet (KU). Selv et let forhøjet niveau af blodsukker giver markant større risiko for hjertesygdomme, konkluderer forskerne i en artikel på KUs hjemmeside.

”Vi ved, at diabetikere og personer med forhøjet kolesterol er belastet af hjertesygdomme, men vores studie har herudover gjort det muligt at se på blodsukkerniveauet isoleret. Det er overraskende, at selv en let forhøjet blodsukkerværdi over en længere periode ser ud til at være faretruende – og at sukker alene gør en negativ forskel, " siger Marianne Benn, der er overlæge på Gentofte Hospital og ekstern lektor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Mere end 80.000 personer har været involveret i studiet, der er publiceret i det anerkendte tidsskrift Journal of the American College of Cardiology..

”Forskerne kan i det nye studie se, at en blodsukkerværdi på bare 1 mmol over normalniveau gennem mange år øger risikoen for blodprop i hjertet med hele 69 procent,” hedder det.

 Læs hele artiklen her

 Studie viser sammenhæng mellem fedme og hjertesygdom 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også