MedWatch

Regeringen afsætter millionbeløb til nyt videncenter

Tilværelsen efter en succesfuld kræftbehandling rummer mange udfordringer. Ny undersøgelse viser, at mange savner hjælp til rehabilitering. Regeringen afsætter nu millioner til et nyt videncenter på området.

Foto: Colourbox

Indsatsen på kræftområdet har i første omgang været meget fokuseret på den livreddende fysiske behandling.

Men ifølge Jyllands-Posten viser en ny omfattende undersøgelse, hvor 3.436 patienter deltog, at en tredjedel savnede hjælp til rehabilitering på grund af fysiske problemer, mens en anden tredjedel savnede det samme på grund af psykiske problemer.

Og regeringen har valgt at prioritere området.

"Jeg synes, det er en rigtig prioritering, at indsatsen på kræftområdet i første omgang har været meget fokuseret på den livreddende fysiske behandling. Men det er helt rigtigt, at der også er et stort behov for bedre rehabilitering efter kræft, og at det bliver en stigende udfordring i de kommende år," siger sundhedsminister Astrid Kragh (SF) til Jyllands-Posten og fortsætter:

Økonomiske gevinster

"Det er vigtigt, at patienterne får hjælp til at komme tilbage til en normal hverdag, og det vil samlet set sikkert også rumme økonomiske gevinster for samfundet."

Så man har fra regeringens side afsat 19 mio. kr. årligt fra 2012 til et nyt videncenter for rehabilitering og palliation, der bl.a. skal videreføre det arbejde, som Kræftens Bekæmpelse hidtil har finansieret.

På det nye center skal man ifølge ministeren kunne forske i, hvad der virker på området og formidle ny viden om rehabilitering til sygehusene og ikke mindst kommunerne, som står med de praktiske udfordringer.

 Flere lever længere efter kræftbehandling 

 Forsker efterlyser cost-benefit-analyser af nye kræftbehandlinger 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier