MedWatch

Fusion koster privathospital millioner

Privathospitalerne i Aleris-koncernen har tabt lidt under 240 mio. kr. på salg af ejendomme og en nedgang i antallet af fedmeoperationer i 2011.

Foto: Torben Stroyer/ Jyllands-Posten

Opkøbet af Privathospitalet Hamlet har kostet privathospital-koncernen Aleris dyrt i 2011, og samtidig har et dyk i antallet af antallet af fedmeoperationer ramt netop Hamlet på omsætningen. Det skriver Børsen mandag.

Aleris tabte godt 150 mio. kr. på salget af en ejendom i Sønderborg og landede i 2011 med et underskud på 22,5 mio. kr. mod 16,1 mio. kr. året før. Hamlets resultat blev endnu værre og underskuddet blev ti-doblet til 205,6 mio. kr. og selskabets omsætning faldt 5 pct. på grund af nye regler for fedmeoperationer.

"Ser du på de fortsættende aktiviteter i Alerishospitalerne var driften faktisk bedre i 2011. Man skal regne med, at der er tale om et fusionsår, hvor vi lukkede aktiviteterne i Hørsholm og Aarhus, siger Nis Alstrup, der er administrerende direktør i Aleris Privathospitaler og Privathospitalet Hamlet til Børsen.

Konkurrent også ramt

Han er overbevist om, at begge hospitaler fra 2012 vil vise overskud igen, og at fusionen i sidste ende vil blive en fordel, fordi kravene skærpes i de udbud, regionerne kommer med, hvilket har betydet, at markedet er blevet mindre.

Udover Aleris-koncernen, der er den største på det danske marked, har også norske Teres Medical Group (TMG) og svenske Global Health Partner gjort sit indtog i Danmark. Ingen af  dem har endnu offentliggjort regnskab for 2011, men direktør for TMG Michael Gram oplyser til Børsen, at resultatet for 2011 bliver ikke-tilfredsstillende.

Og netop på grund af de dårlige resultater og et skrumpende marked, vil der i de kommende år ske en konsolidering af det danske marked for privathospitaler, forudser Nis Astrup:

"Der tegner sig et klart billede af tre store aktører og nogle mindre, men der bliver klart færre af de små i årene fremover," siger han.

Private sygehuse skal selv betale for fejlbehandling

Privathospitaler: Flere danskere på farlig kirurgiturisme

Privathospitalerne slår de offentlige på patienttilfredshed

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier