MedWatch

Minister: Lægemiddelindustrien må sænke prisen

Øget brugerbetaling i sundhedsvæsenet er uambitiøst, mener sundhedsminister Astrid Krag. I stedet må hver en krone vendes, og industrien må forberede sig på at tage større ansvar.

Foto: Gorm Olesen, Jyllands-Posten

Der ligger et stadig større pres fra danskerne, når det gælder om at få adgang til den bedste sundhedsbehandling, også selvom det kommer til at koste brugerne ekstra.

Men sundhedsminister Astrid Krag (SF) afviser at øget brugerbetaling er vejen frem. Også selvom presset fra danskerne giver anledning til et A-hold og B-hold i det offentlige sundhedsvæsen.

I stedet lægger hun op til, at alle må bære en del af ansvaret, og at lægemiddelindustrien skal være indstillet på at sænke prisen på sine produkter for at opnå generelt tilskud i Danmark.

”Ligesom det er et krav til mig som sundhedsminister, at jeg skal levere svar på, hvordan sundhedsvæsenet skal hænge sammen i fremtiden, vil der også komme et stigende krav til industrien om, at der skal være effektiv behandling til patienterne. Og hvis der findes et lægemiddel, som har den samme kvalitet for patienterne, men som er billigere, jamen så er det det, vi vælger,” siger Astrid Krag til Berlingske.

Hun fremhæver, at de nødvendige til- og fravalg vil blive endnu hårdere fremover, hvor flere ældre, flere kronikere og ny og dyrere behandling lægger et pres på sundhedsbudgetterne, som ikke er set før.

”Jeg erkender, at vi står med nogle meget store udfordringer, men jeg tror på, at vi kan løse dem, hvis vi anerkender, at der skal prioriteres – og hvis vi hele tiden insisterer på, at vi skal have mest mulig kvalitet for de sundhedskroner, vi bruger.”

 

Minister vil analysere revurderinger

Fedmemedicin kan vælte budgettet  

"Vi har ikke fået tilstrækkelig sundhed for pengene"

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier