MedWatch

Finanshus: Fedme kan blive Novo Nordisks næste store guldgrube

Novo Nordisk er foran på point i forhold til konkurrenterne, når det kommer til at lave forretning på den spirende fedmeepidemi, som verden står over for.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Det amerikanske finanshus Bernstein er ikke i tvivl. Danske Novo Nordisk ligger lunt i svinget til at tjene penge på den forestående fedmeepidemi. Ifølge Finanshuset fører Novo både på tid og produkter, hvor man allerede i dag tilbyder Saxenda, mens det kommende, og billigere, Semaglutide for alvor kommer til skæppe i kassen.

Det skriver Børsen.

Bernstein påpeger, at fedme bør opfattes som en epidemi, idet verdens livvidder blot stiger, mens udgifterne for alverdens sundhedsvæsener også kun er på vej i én retning - op.

"Fedme er det nye diabetes for Novo Nordisk, og selskabet er leder. Vi interesserer os måske ikke så meget for det i dag, men det vil vi, og snart – det kan blive stort," skriver Wimal Kapadia, medicinalanalytiker hos Bernstein.

I analysen påpeges det, at der i dag er over 30 millioner diabetikere i USA, og over 85 pct. er i behandling. Samtidig er 35 pct. af befolkningen væsentligt overvægtige, mens den samlede regning for overvægt ifølge Børsens oplysninger ligger i omegnen af 1200 mia. dollar årligt.

Berømt, berygtet og ultraprofitabel hedgefond har Novo blandt yndlingsaktierne 

Sunstone sætter endnu en mand ind i Novozymes-spinout 

Rapport: Novo Nordisks salg overhaler Bayer, Gilead og Eli Lilly om få år 

Biotekselskab klar til klinisk studie med ny kurerende diabetesbehandling 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier