MedWatch

Berømt, berygtet og ultraprofitabel hedgefond har Novo blandt yndlingsaktierne

En af verdens mest profitable hedgefonde, Renaissance Technologies, ejer Novo Nordisk-aktier for ca. 5 mia. kr. og investerede første gang i det danske medicinalselskab i 2005. Hedgefonden har desuden aktier i ét andet dansk biotekselskab.

James "Jim" Simons, stifter af Renaissance Technologies, har tjent kassen på sin investering i Novo Nordisk. Billedet her er fra 2007. | Foto: AP/Mark Lennihan

Bag navnet Renaissance Technologies gemmer sig en aktieinvestor uden lige - en pengemaskine, som Bloomberg kalder "verdens mest profitable hedgefond" - og selskabet har en forkærlighed for et dansk medicinalselskab: Novo Nordisk.

Det viser en indberetning til det amerikanske finanstilsyn, hvor selskabet har redegjort for sine aktiepositioner pr. 31. marts i år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier