MedWatch

Ny kritik af nedlæggelse af innovationsmiljøer

Danske business angels kritiserer nedlæggelsen af innovationsmiljøerne, skriver Børsen. Nedlæggelsen vil betyde tab af 200 mio. til startups, og det vil ramme muligheden for at stifte nye selskaber, lyder det.

Christian Motzfeldt, adm. direktør for Vækstfonden
Christian Motzfeldt, adm. direktør for Vækstfonden, der efter nytår overtager ansvaret, som i dag ligger i Innovationsmiljøerne. Foto: Thomas Brolyng Steen

Regeringens reform af erhvervsfremmeordninger, der træder i kraft ved årsskiftet, vil betyde nedlæggelsen af fire innovationsmiljøer og fjerne muligheden for, at der kan sendes 200 mio. kr. til startups.

Det skriver Børsen.

Pengene skal i stedet samles i Vækstfonden og Innovationsfonden, men det undrer foreningen Danish Business Angels, skriver avisen. Det vil få negativ betydning for startups herhjemme.

"Alle har kunnet se, at der er vanvittigt mange offentlige instanser for erhvervsfremme, og at de burde rationaliseres. Men lige præcis innovationsmiljøerne har jeg svært ved at forstå, man vil ramme," siger formand Jesper Jarlbæk til avisen.

Han mener ikke, støtte til startups skal styres ud fra et centralt kontor i eksempelvis Vækstfonden, men bør ud i miljøet.

Avisen skriver videre, at fire ud af fem investorer bag innovationsmiljøerne siger, at netop de nuværende løsninger øger muligheden for, at de vil investere i små virksomheder.

Innovationsmiljøer aner ikke hvad fremtiden bringer

Regeringen og DF nedlægger innovationsmiljøerne

Capnova: Forenklingsudvalget vil afvikle innovationsmiljøer på uoplyst grundlag

Capnova: Forenklingsudvalget vil afvikle innovationsmiljøer på uoplyst grundlag

Erhvervsministers udvalg anbefaler at udfase innovationsmiljøerne

Forsiden lige nu

Novo Nordisk Fonden køber sig ind i børsen i Israel

Novo Nordisk Fonden er gået med i et syndikat af investorer, som står til at overtage små 40 pct. af børsen i den israelske by Tel Aviv. Det skal bane vejen for, at børsen selv bliver et børsnoteret selskab. Hos Novo Holdings ser man det som "en god langsigtet investering".

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier