MedWatch

Ny kritik af nedlæggelse af innovationsmiljøer

Danske business angels kritiserer nedlæggelsen af innovationsmiljøerne, skriver Børsen. Nedlæggelsen vil betyde tab af 200 mio. til startups, og det vil ramme muligheden for at stifte nye selskaber, lyder det.

Christian Motzfeldt, adm. direktør for Vækstfonden, der efter nytår overtager ansvaret, som i dag ligger i Innovationsmiljøerne. | Foto: Thomas Brolyng Steen

Regeringens reform af erhvervsfremmeordninger, der træder i kraft ved årsskiftet, vil betyde nedlæggelsen af fire innovationsmiljøer og fjerne muligheden for, at der kan sendes 200 mio. kr. til startups.

Det skriver Børsen.

Pengene skal i stedet samles i Vækstfonden og Innovationsfonden, men det undrer foreningen Danish Business Angels, skriver avisen. Det vil få negativ betydning for startups herhjemme.

"Alle har kunnet se, at der er vanvittigt mange offentlige instanser for erhvervsfremme, og at de burde rationaliseres. Men lige præcis innovationsmiljøerne har jeg svært ved at forstå, man vil ramme," siger formand Jesper Jarlbæk til avisen.

Han mener ikke, støtte til startups skal styres ud fra et centralt kontor i eksempelvis Vækstfonden, men bør ud i miljøet.

Avisen skriver videre, at fire ud af fem investorer bag innovationsmiljøerne siger, at netop de nuværende løsninger øger muligheden for, at de vil investere i små virksomheder.

Innovationsmiljøer aner ikke hvad fremtiden bringer

Regeringen og DF nedlægger innovationsmiljøerne

Capnova: Forenklingsudvalget vil afvikle innovationsmiljøer på uoplyst grundlag

Erhvervsministers udvalg anbefaler at udfase innovationsmiljøerne

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier