MedWatch

Capnova: Forenklingsudvalget vil afvikle innovationsmiljøer på uoplyst grundlag

Forenklingsudvalgets forslår at afvikle innovationsmiljøordningen og i stedet placere al offentlig kapital til lån under Vækstfonden. "Jeg savner en seriøs analyse af betydningen af innovationsmiljøordningen," lyder det fra direktør i Capnova.

Foto: Presse

Forenklingsudvalgets anbefalinger om at afskaffe innovationsmiljøordningen vil effektivt fjerne erhvervslivets mulighed for at hente finansiering i spændet 1-5 mio. kr., og der mangler en ordentlig analyse af konsekvenserne ved at fjerne ordningen.

Det skriver Kim Ove Olsen, direktøren for innovationsmiljøet Capnova, i en kommentar på mediet Bootstrapping.

Capnova forvalter sammen med de tre selskaber Borean Innovation, Pre-Seed Ventures og Syddansk Innovation innovationsmiljøordningen. De fire selskaber fungerer dermed som alternativ til Vækstfonden, når det kommer til at agere finansieringsinstrument i offentligt regi. Forenklingsudvalget foreslår dog at nedlægge ordningen, hvilket vil efterlade Vækstfonden alene som finansieringsmulighed.

I Capnova efterspørger man en grundig analyse af, hvad det vil betyde for erhvervslivet og væksten, hvis Forenklingsudvalgets forslag gennemføres og ordningen fjernes.

"Forenklingsudvalgets bundne mandat, der grundlæggende anbefaler en stærkt centralistisk styringsmodel forankret i Erhvervsministeriet, ønsker fremtidens erhvervsfremmesystem baseret på udbud og rationel drift via private virksomheder. Altså en privatisering. Men det virker som om, at man overser, at privatiseringen allerede er der. For innovationsmiljøerne har altid været private," lyder det fra Kim Ove Olsen med henvisning til ønsket om at privatisere finansieringen.

Forsiden lige nu

Analytikere: Ozempic udfordres af nye doser fra rival

Opdateret kl. 15:14: Eli Lilly har kan med højdosisudgaver af sin ugentlige GLP-1-analog, Trulicity, vise sig at blive en seriøs konkurrent til Novo Nordisks Ozempic, vurderer analytikere. Novo selv er ikke bekymret.

Rival-produkt overgår Novos guldæg i klinisk praksis

Data fra den virkelige verden viser, at GLP-1-analogen Trulicity fra Eli Lilly er mere effektiv end både Novo Nordisks Victoza og et produkt fra Astrazeneca. Samtidig har et andet studie vist lovende takter for højere doser af Eli Lillys produkt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier