MedWatch

Trumps sundhedschef til medicinalfirmaer: Samarbejd med os, ellers...

Den amerikanske sundhedsminister Alex Azar er parat til flere indgreb mod landets medicinalindustri, hvis den ikke selv ønsker at arbejde for lavere medicinpriser for de amerikanske patienter.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Susan Walsh

Den amerikanske regering forventer medicinalindustriens opbakning til frivilligt at hjælpe til med at sænke landets medicinpriser.

Det var budskabet fra sundhedsminister Alex Azar, da han mandag holdt en tale om emne i hovedstaden Washington, rapporterer nyhedsbureauet Bloomberg.

"Hvis industrien ikke er villig til at samarbejde med os om at sænke priserne, vil præsident Trump og hans administration fortsætte med at øge presset," sagde han ifølge nyhedsbureauet.

Præsident Trump afholdt fredag en tale, hvor han tegnede hovedlinjerne i en kommende indsats for at sænke medicinpriserne for landets patienter. Talen vil i denne i denne uge blive fulgt op af et mere konkret udspil fra landets sundhedsministerium.

Ifølge tidligere udtalelser fra ministeriets chefer vil planen fokusere på at øge konkurrencen, skabe nye incitamenter til medicinalindustrien for at sænke sine priser, give visse offentlige programmer samme muligheder som de private sundhedsudbydere mulighed for at forhandle priser samt sænke de udgifter til medicin, som patienter ikke kan få dækket gennem deres forsikringsselskaber.

I en efterfølgende snak med journalister fremhævede Alex Azar, at mange af initiativerne ikke forudsætter lovændringer, og derfor kan gennemføres via regulatoriske indgreb uden forudgående debat i landets parlament.

"Denne her pen har meget magt i Sundhedsministeriet," sagde han ifølge Bloomberg.

Trump vil stoppe udlandets 'nasseri' på amerikansk innovation 

Novo-investorerne drager lettelsens suk efter Trump-tale 

Amerikansk Iran-exit kan ramme danske virksomheder 

Trump lover opgør med medicinpriser 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier