MedWatch

Novo-investorerne drager lettelsens suk efter Trump-tale

Der er kommet en positiv reaktion fra Novo Nordisks investorer, efter Donald Trumps tale om medicinpriserne i USA, som bød på vanlig storladet retorik, men få konkrete tiltag mod industrien. Men talen kan alligevel ende med at lægge pres på Novo og rivalerne, siger en analytiker.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Investorerne i Novo Nordisk reagerer mandag positivt på den tale, som den amerikanske præsident, Donald Trump, torsdag, Kristi himmelfartsdag, holdt om priserne på medicin i USA.

Markedet havde frygtet, at Trump ville bruge talen til at annoncere konkrete tiltag, men de udeblev i denne omgang - men kan komme på et senere tidspunkt.

Efter fire lukkedage på børsen i København stiger Novo Nordisk-aktien i mandagens handel med 3 pct. til 309,10 kr.

"Investorerne drager et lettelsens suk, fordi han ikke kom med noget konkret i talen, siger Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets.

Han påpeger, at farmasektoren generelt har været presset ned på grund af forventningerne til talen. Investorerne har frygtet, at talen ville indeholde punkter om reimport af medicin, at lade staten forhandle priser og flytte en større del af patienter til en lavere rabatgruppe.

Men det spillede Trump altså ikke ud med.

Kan blive presset ned igen

Til gengæld fokuserede Donald Trump meget på transparens om priserne, og selv om der ikke kom noget konkret fra præsidenten kan det på sigt være med til at presse Novo og andre medicinalvirksomheder ned igen.

"En øget transparens vil betyde lavere priser - det kan man se på samtlige industrier, hvor det kommer. Det tager tid, men det bringer priserne ned. Så selv om investorerne er lettede nu, så er temaet om de lavere priser i medicinalindustrien endnu ikke ude," siger han.

Til november stemmer amerikanerne ved midtvejsvalget, og det kan igen være med til at presse medicinalaktierne og dermed Novo, vurderer Michael Friis Jørgensen.

"Det er vores formodning, at det kan ikke undgås. Det er både demokraterne og republikanerne, der vil fokusere på "Big Pharma"," siger han.

"Jeg tror, at det vil gøre det svært for farma-aktierne. For det er noget, Trump er gået til valgkamp på. Det er et område, han går efter, og vi kan se, at han forsøger at gøre noget ved de ting, han er gået til valgkamp på," siger Michael Friis Jørgensen og henviser til truslerne om handelskrig med Kina.

Trump vil stoppe udlandets 'nasseri' på amerikansk innovation 

Trump lover opgør mod medicinpriser 

Medier: Donald Trumps tale om medicinpriser bliver mildere end frygtet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier