MedWatch

Stamcelle-forskere får Nobelpris i medicin

Københavns Universitet samabejder med den ene prismodtager om stamcelle-forskning.

Japans Shinya Yamanaka og Storbritanniens John B. Gurdon modtager årets Nobelpris i medicin, oplyser Det Svenske Akademi i Stockholm ifølge Ritzaus Bureau.

De to forskere tildeles prisen for deres epokegørende forskning i stamceller.

”De får prisen for deres opdagelse af, at modne celler kan omprogrammeres til stamceller, hedder det fra det svenske akademi, som tilføjer, at de to forskere fuldstændigt har ændret opfattelsen af cellers udvikling og specialisering i organismen,” skriver Ritzau.

John Gurdon er født i 1933. Han fik i 1960 en doktorgrad ved Oxford og har siden været knyttet til universitetet i Cambridge.

Shinya Yamanaka er født i 1962. Han blev læge i 1987 og uddannede sig til ortopædkirurg. Han fik en doktorgrad i 1993 i Osaka. I dag er Yamanaka professor ved Kyoto-universitetet. Og den nyhed bragte ifølge bureauet glæde på Københavns Universitet, der længe har samarbejdet med den japanske forsker, bl.a. inden for diabetes.

"Det er meget fortjent," fastslår Henrik Semb, der er professor og leder af The Danish Stem Cell Center på Københavns Universitet, til Ritzau.

Stamcelleopdagelse kan føre til ny kræftbehandling

Forskere vil behandle høretab med stamceller

 

 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier