MedWatch

En enmandshær går i krig

Biogen Idec's nye udfordrer, formanden for Forward Pharma Florian Schönharting, har over 20 års erfaring i biotek - og han lader sig ikke kue.

Foto: PR

Det er en erfaren, hård nyser fra den danske biotekverden, Florian Schönharting, der nu som formand for biotekselskabet Forward Pharma erklærer selveste Biogen Idec krig. En udfordring, der kan resultere i et af de helt store, internationale sværdslag om patentrettigheder i medicinalbranchen.

I mere end 21 år har den 45-årige biotekinvestor håndplukket selskaber i en verden, der de første år var helt ny i Danmark. Først var han kapitalforvalter i BankInvest Asset Management, der var frontløber inden for biotek, og her rejste han bl.a. ofte til USA for at mødes med ledelser i de selskaber, hvor han havde investeret i. Han gav pokker i, at han næsten var nyudklækket cand.merc. fra Handelshøjskolen, når han sad over for direktørerne og iværksætterne i Silicon Valley og andre steder.

Senere blev han medstifter af selskabet Nordic Biotech, der investerer millioner, med blandet succes, i små biotekselskaber. Men det var her igennem, at firmaet satte sig på frontløberen for Forward Pharma, svenske Aditech Pharma.

Lange arbejdsdage

Selv om Florian Schönharting, naturligvis, arbejder med såvel danske samarbejdspartnere som et hav af internationale samarbejdspartnere er der ingen tvivl om, at han med sine 15-timer lange arbejdsdage er drivkraften i NB Capital, en udløber af Nordic Biotech, der investerer internationalt i biotek og medicinalindustrien. NB Capital ejer sammen med Rosetta Capital Forward Pharma. Han er som en enmandshær på en mission, og når han lugter blod, synes han ustoppelig og rede til at tage kampen om med de største som, ja, Biogen Idec.

Fuld fart frem

Eksempelvis er det tydeligt, at han satte sig selv i førerstolen, da han så potentialet i Forward Pharma. Her sagde han til MedWatch, at hans vigtigste rolle er ”at minimere bureaukrati, at facilitere tempo og performance, og at supplere management med de ressourcer som Rosetta og NB har.”

Men formandsrollen handler i høj grad om at få sat skub i udviklingsprocessen, slog han fast:

”Spørgsmålet er, hvordan et selskab kan spurte, når man har et produkt, der har årevis udvikling foran sig? Hvordan kan man få en kadence, hvor alle nærmest løber for livet, hvor hver dag der bruges er en tabt dag med peaksalg? Det er min hovedrolle at skabe den form for intensitet uden at tabe kvalitet og omtanke. Indtil videre er det lykkedes.”

Han blander sig sjældent med de andre frontfigurer inden for dansk biotek, hvor de fleste kender hans navn, men de færreste kender manden bag de ofte skarpe udtalelser og den danske og internationale biotekverden.

Han nægter at brænde inde med sine budskaber 

Dansk biotekselskab udfordrer gigant

Forward Pharma går på børsen i USA

Storinvestor: Dansk biotek bliver glorificeret eller forsvinder 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier