MedWatch

Widex-direktør: Ny bluetooth-standard er vejen frem

På trods af at schweiziske Sonova lader til at have lagt sig i førepositionen, når det kommer til trådløs streaming i høreapparaterne, lader danske Widex sig ikke afskrække. Widex' adm. direktør forventer at en ny bluetooth stardard er inden for rækkevidde.

Widex hovedkvarter

Schweiziske Sonova er med sin seneste lancering af den trådløse Sword-chip den eneste høreapparatproducent på markedet, der kan tilbyde sine brugere trådløs streaming til høreapparatet uden mellemled fra både iPhones, Android-telefoner og andre typer bluetooth-telefoner.

Ifølge schweizernes egne data giver det dem adgang til en langt større del af markedet, da kun omkring 10 pct. af høreapparatbrugerne generelt har en telefon fra den amerikanske teknologikæmpe Apple.

Men det afskrækker ikke umiddelbart det privatejede danske selskab Widex, som i stedet ser en ny standard for bluetooth-signalet som vejen til at kunne tilbyde streaming uden mellemled til alle typer telefoner.

Ligeledes danske William Demant Holding har i forbindelse med dette års messe hos den amerikanske brancheforening for audiologer, Europäische Union der Hörakustiker (EUHA), lanceret et nyt tillægsprodukt til det trådløse høreapparat Oticon Opn, der også tillader det apparat at modtage streaming fra alle typer nyere smartphones.

Men tilsvarende løsninger har de øvrige producenter også, herunder Widex. Og det er nok for nu, lyder meldingen fra det privatejede selskab.

"Den mellemløsning har vi alle sammen. Vi har vores Com-Dex. William Demants Connectclip skal sættes på trøjen, og vores Com-Dex hænger om halsen. Men den kan de samme ting," forklarer Jørgen Jensen, der er administrerende direktør hos Widex, i et interview med Ritzau Finans i forbindelse med EUHA-messen.

Vil gerne overlade MFA til Sonova

Han erkender dog, at det er irriterende for brugerne at skulle bære rundt på et mellemled for at kunne streame fra eksempelvis Android-telefoner, men en ny bluetooth-standard er ifølge ham så meget inden for rækkevidde, at Widex ikke har tænkt sig at kaste en stor mængde udviklingskroner efter at udvikle et decideret Made for All-apparat inden da.

"Det er da træls at rende rundt med sådan en dims, men for mig er det næste skridt stadig, at vi får en ny bluetooth-standard. Det ser ud til at være klar i 2019. Det vil typisk være en software, som telefonproducenterne skal lave, og vi skal så have et bluetooth-element bygget ind i vores radio," siger Widex-topchefen.

"Det vil være en løsning, der giver de samme muligheder, som alle de nuværende Made for iPhone-produkter kan med en iPhone. Så det er vejen frem," uddyber han.

Skulle den nye bluetooth-standard blive væsentligt forsinket, kan Widex og de øvrige konkurrenter til Sonova dog blive nødt til at tænke i lignende løsninger.

"Hvis standarden kommer i 2019, har vi ikke behov for at lave en Made for All-løsning. Så er det fint at overlade det til Sonova. Men det er klart, at hvis standarden bliver forsinket til 2021 eller 2022, så er vi nødt til at gøre noget andet," siger Jørgen Jensen.

Widex lancerer optimeret produkt forud for EUHA

Sonova: Trådløst marked udvidet markant med ny teknologi

To danske høreapparatproducenter vinder andele hos krigsveteraner

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier