MedWatch

Ambu har milliarder til opkøb

Ambu har mulighed for at bruge helt op mod 8 mia. kr. på tilkøb af teknologier eller opkøb af andre virksomheder, siger adm. direktør Lars Marcher til Børsen.

Lars Marcher, adm. direktør i Ambu
Foto: Ambu/ PR

Efter et stærkt kvartal med den tredje opjustering på stribe i år har medicoselskabet Ambu nu flere milliarder til rådighed til at foretage opkøb af andre virksomheder, hvis noget interessant byder sig.

Det siger adm. direktør Lars Marcher til Børsen.

"Vi har en god platform, der kan bære flere ting i tasken. Vi kigger på, hvem har de produkter, og hvordan kan vi gøre Ambu attraktiv, så de virksomheder vil sælge. Vi føler, at vi har en rigtig god mulighed for at fokusere og selektere de virksomheder, der kan være med til at skabe yderligere vækst for Ambu," siger Lars Marcher til avisen.

Lige nu kan Ambu foretage opkøb for 3-4 mia. kr., men ifølge topchefen har man mulighed for at øge råderummet til 6-8 mia. kr., hvis man udsteder 10 pct. nye aktier.

Han understreger, at Ambu ikke nødvendigvis vil bruge de penge, og at man mere kigger på mindre tilkøb af for eksempel teknologier end store virksomhedsopkøb. Topchefen vil dog ikke afvise, at et stort opkøb kan komme på tale, hvis den rette mulighed opstår.

Ambu planlægger stor investering i salgsstyrken

Ambu-topchef: 2020-plan kommer til oktober

Tredje opjustering i træk: Ambu brager afsted

Ambu-aktien sætter rekord efter regnskab

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier