MedWatch

Ambu-aktien sætter rekord efter regnskab

Investorerne har taget imod dagens regnskab fra Ambu med stående ovationer og har sendt aktien op i højeste niveau nogensinde.

Et regnskab med fremgang over hele linjen og en justering af forventningerne til hele året har fået investorerne til at sende Ambu-aktien i rekord.

Ambus aktie har i løbet af onsdagens handel været oppe i 467,10 kr. efter en stigning på 8,6 pct., og det er det højeste niveau nogensinde.

Kursens seneste rekord var i 459,30 kr. tilbage i juni måned, hvor aktien samtidig lukkede i rekordhøje 458 kr.

Den dyre ende af skalaen

Ambu, der tjener sine penge på at sælge hospitalsudstyr, løftede i tredje kvartal omsætningen til 601 mio. kr. fra 517 mio. kr. i samme periode sidste år, mens driftsoverskuddet, EBIT, steg til 130 mio. kr. fra 94 mio. kr.

Forventningerne til væksten i 2017 blev justeret, så selskabet nu venter en organisk vækst på 14 pct. mod tidligere 12-14 pct., mens Ambu fortsat sigter en EBIT-margin på omkring 19 pct.

Målt på de nøgletal, som analytikerne kigger på, når de skal vurdere en aktie, er Ambu i den dyre ende på det danske marked.

Ifølge Bloomberg handler aktien til en price-earning-multipel (P/E) - prisen, man betaler per overskudskrone - på 60,5 baseret på den forventede indtjening i år. Til sammenligning er den i gennemsnit 18,5 for selskaberne i C20.

"Vi kan alle se, at aktien er dyr, men så længe selskabet performer, som det gør, bliver det næppe et tema," skriver Alm. Brand i en kommentar til regnskabet.

Har læst markedet godt

Ifølge Ambu er der gode takter på alle selskabets markeder, og topchef Lars Marcher fremhæver en godt salg af videoskopet Ascope, som bruges til at undersøge luftvejene hos patienter.

Siden nytår er der solgt 250.000 videoskoper, og når regnskabsåret er omme, venter Ambu nu et salg på omkring 350.000 styk.

"Vi må bare konstatere, at vi har læst det her marked rigtigt godt og står med et produkt, som er yderst interessant for hospitalerne," siger Lars Marcher til Ritzau Finans.

Han kan i øvrigt glæde sig over, at hans beholdning af Ambu-aktier - der ifølge seneste årsregnskab lyder på 31.696 styk - har nået en værdi af 14,6 mio. kr. Derudover har han mulighed for at få yderligere aktier som led i selskabets optionsprogram.

Med onsdagens kursstigning har Ambu en markedsværdi på 22,5 mia. kr. Det er fordelt på omkring 41,8 mio. B-aktier i frihandel, mens der er 6,9 mio. A-aktier, som samtidig indeholder flere stemmerettigheder.

Ambu planlægger stor investering i salgsstyrken

Ambu-topchef: 2020-plan kommer til oktober

Tredje opjustering i træk: Ambu brager afsted

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier