MedWatch

Boston Scientific har øget udenlandsk medarbejderstab efter medicoskats exit

Den amerikanske medicokoncern Boston Scientific tordnede i sin tid mod den amerikanske medicoskat, men efter ophævelsen af skatten ser det umiddelbart ud til, at selskabet hovedsageligt har øget antallet af ansatte uden for USA.

Den amerikanske medicoskat på 2,7 pct., som blev indført i 2013, ville ifølge den store amerikanske medicokoncern Boston Scientific være en jobdræber, og selskabet lobbyede sammen med resten af medicoindustrien kraftigt imod skatten.

Sidenhen er skatten da også blevet sat i bero, men det har ifølge Boston Business Journal ikke ligefrem ført til, at Boston Scientific har hyret løs i 2016. Ikke i USA i hvert fald.

Ifølge mediet har firmaet i dets årsrapport oplyst, at det sluttede 2016 af med omkring 27.000 ansatte, og at 14.000 af disse var ansat uden for USA. Året før var den samlede medarbejderstab på omkring 25.000, mens arbejdsstyrken uden for USA udgjorde 12.000. Det vil altså umiddelbart sige, at væksten i medarbejderstaben udelukkende er kommet uden for USA.

En talsperson for Boston Scientific siger dog til mediet, at der rent faktisk var blevet tilføjet "flere hundrede" medarbejdere i USA i løbet af 2016, men at stigningen ikke blev afspejlet i regnskabet på grund af afrunding af tallene. Selskabet giver endvidere udtryk for, at ophævelsen af skatten har tilladt selskabet at investere i blandt andet forskning og udvikling, samarbejder og "målrettede ansættelser".

Amerikansk medicoskat står til at dø

Coloplast-rivals aktie tumler ned efter tilbagekaldelse

Boston Scientific har fremgang på urologi-området

Boston Scientific har fremgang på urologi-området

Boston Scientific indgår milliardforlig

Så hårdt rammer den amerikanske medico-skat

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier