MedWatch

Amerikansk medicoskat står til at dø

Lobbyister ser ud til at have held med at få sparket en hadet medicoskat til hjørne, når Donald Trump i januar indtager Det Hvide Hus.

Foto: Molly Riley

Efter Donald Trump er blevet valgt til at være USA's kommende præsident har fokus været på konsekvenserne for medicinalindustrien.

Men det ser ud til at en af de første ting, der kommer til at ske under den nye præsident, kommer medicoindustrien til gode. Det skriver Reuters

Siden januar sidste år har en føderal skat på medicinsk udstyr været midlertidigt suspenderet. Skatten blev bestemt i slutningen af Obamas første præsidentperiode som en del af hans sundhedsreform. Den begyndte at blive opkrævet i januar 2013 for at skaffe penge til Obamacare, men skatten er hadet af mange, og nu ser det altså ud til, at Trump vil sparke skatten helt til hjørne, når han indtager Det Hvide Hus.

Håbet er, at fjernelsen af skatten vil give flere arbejdspladser i medicoindustrien, men spørgsmålet er, hvor mange arbejdspladser, den reelt har kostet. En undersøgelse fra januar sidste år, viser, at skatten kun har haft mindre effekt på produktionen af medicinsk udstyr og antallet af job i medicoindustrien, men det afholder ikke lobbyister fra at bruge det argument, som de fleste tror, vindergenklang hos Trump, skriver Reuters.

Trump vil nu sænke medicinpriserne

Trump vil udnævne Obamacare-kritiker til sundhedsminister

Rundspørge: Trump får i bedste fald ingen betydning for medicinalindustrien 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier