Coloplast-direktør: Ikke tilfreds med udviklingen i USA

Selvom Coloplast tager markedsandele i USA, så er det ikke i tilstrækkelig grad til, at selskabet er tilfreds med væksten på det amerikanske marked. Det går stadig for langsomt.
Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard
AF RITZAU FINANS

Coloplast skal have en højere vækst i USA, end det er tilfældet nu, lyder det fra topledelsen i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag i netop USA.

Her siger topchef Lars Rasmussen, at han "ikke er tilfreds med udviklingen i USA", og det bliver samtidig gjort klart, at der skal investeres yderligere i USA som et af selskabets to nøgle-investeringsområder. I alt vil Coloplast investere op til 2 mia. kr. frem mod 2020.

"Hvis man kigger på salgsdata, så har vi tocifrede vækstrater, og det forventer vi også at have. Med det, som vi investerer i USA, og det investeringsniveau, som vi har i USA, så skal vi have en højere tocifret vækst, end vi har i dag," fastslår Coloplasts administrerende direktør, Lars Rasmussen, over for Ritzau Finans.

"Lige nu tager vi markedsandele, men vi skal bare tage markedsandele i et endnu højere tempo i USA, for at vi er tilfredse med det," fortsætter han.

Coloplast har siden 2012 haft tocifret vækst i USA på over 11 pct. hvert regnskabsår mellem 2012/13 og 2014/15. Nu lyder målsætningen på en vækst på over 10 pct. Men selskabet er også løbet ind i en række udfordringer.

Blandt andet betyder reduktion af lagre, at Coloplast ikke helt bevæger sig så hastigt som ønsket på det amerikanske marked.

"Vi har en situation I USA, hvor nogle af vores meget store kunder har reduceret lagre, fordi de har ekspanderet, og de har købt til. Derfor lægger de lagre sammen, og derfor har vores direkte salg i USA i år været næsten fladt," siger Lars Rasmussen.

Strategien på det amerikanske marked er blandt andet at bevæge sig fra et gennembrud til at udfordre de ledende aktører.

Et af de aktuelle emner omkring USA er, at Coloplast ikke lykkedes med at komme med i en stor gruppeindkøbskontrakt, GPO, der tæller over 3000 hospitaler. Men det skal man ikke lægge for meget i, mener Lars Rasmussen.

"Vi mener også, at vi kan vokse uden dem, og det gør vi også. Vi føler os ikke begrænsede i vores adgang til hospitalerne i USA," siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også