Coloplast-direktør: Ro i maven trods patentudløb

Selvom patentet på et af Coloplasts vigtige katetre løber ud, tager man det helt roligt hos medico-koncernen, for det er svært at lave ordentlige kopier af produktet.
AF RITZAU FINANS

Om godt et år er det slut med et vigtigt patent i Coloplasts kontinensforretning, men det gav ikke synderligt med panderynker ved selskabets kapitalmarkedsdag i amerikanske Minneapolis onsdag aften dansk tid.

Det er nemlig ikke en nogen "big deal", når Coloplast i september 2017 ikke længere har patent på kateteret Speedicath, sagde direktør for selskabets kroniske forretning, Kristian Villumsen. For det er slet ikke så simpelt at lave et kopiprodukt:

"Jeg har mere ro i maven end andre, når vi snakker om det her. Vores industri er anderledes end den farmaceutiske industri, hvor et patentudløb er meget mere dramatisk, fordi der nemmere adgang for fuldstændig identisk og billig kopimedicin. Sådan fungerer det ikke for os," siger Kristian Villumsen til Ritzau Finans.

"Et kateter er ikke bare et kateter, og Speedicath er ikke så let at lave. Det betyder ikke, at det er umuligt, men det er ikke så let, og der skal ikke ret mange variationer til, for at brugerne siger nej tak," fortsætter han.

Han oplever generelt, at brugere af produktet er meget lidt villige til at skifte produkter, hvis de har fundet noget godt.

Patentudløbet blev dog nævnt på kapitalmarkedsdagen som et af de elementer, der er med til at begrænse Coloplast i bestræbelserne på at nå det justerede vækstmål på 7-9 pct. organisk over de næste tre år.

"10-15 pct. af omsætningen er eksponeret. Det er dog ikke det, vi taber. Den reelle risiko i absolutte termer er mindre end 100 mio. kr.," fortæller direktøren for den kroniske forretning, der foruden kontinensforretningen også tæller stomi.

Kontinensområdet havde i andet kvartal af 2015/16 en omsætning på 1249 mio. kr., hvilket var på niveau med samme periode året før.

 Coloplast vil satse mere på sårpleje

 Coloplast-chef: Vi tør ikke guide 10 pct. vækst

 Sydbank: Coloplasts lavere vækstmål er ikke en overraskelse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også