MedWatch

Boston Scientific opdaterer advarsler på underlivsnet

Amerikanske Boston Scientific har opdateret advarslerne på dets underlivsprodukter blandt andet ved at klassificere dem som permanente implantater, der kan give komplikationer ved fjernelse.

Foto: Boston Scientific/ PR

Den amerikanske medicokæmpe Boston Scientific har tilføjet nye forholdsregler i brugen af selskabets underlivsnet. Det skriver branchesitet Massdevice.

Blandt andet har Boston Scientific klassificeret nettene som permanente implantater og tilført advarsler om komplikationer relateret til fjernelse af nettene.

Man gør derudover opmærksom på, at uanset hvordan nettet sættet op, er de blevet forbundet med erosion, som kan kræve kirurgisk fjernelse.

"Fuldstændig fjernelse af net er måske ikke muligt, og yderligere indgreb vil måske ikke altid helt korrigere komplikationerne," lyder de opdaterede retningslinjer blandt andet.

Samtidig opdaterede man de bivirkninger, der kan være ved brugen af nettene. Blandt andet kan der forekommer perforering eller rifter af nerver, blære, urinrøret eller tarm, når nettet sættes op. Ardannelse, arkontraktur og smerte blev ligeledes tilføjet til listen over mulige bivirkninger.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier