MedWatch

Baxter fyrer i Sverige

Amerikanske Baxter er ved at rykke nogle af selskabets svenske aktiviteter ud af landet.

Endnu et udenlandsk opkøb af en stor svensk virksomhed ser ud til at få konsekvenser for sektoren i Lund. Baxter har således ifølge Life Science Sweden varslet 75 fyringer i det skånske.

Det er næsten 10 pct. af den 800 mand store Baxter-arbejdsstyrke i byen. Trækket kommer som en del af en planlagt udflytning af en række af selskabets aktiviteter til Belgien. Tilbage i 2014 blev der fyret 60 medarbejdere.

Baxters betragtelige tilstedeværelse i Lund er en følge af, at den amerikanske koncern tilbage i 2012 købte svenske Gambro i en 4 mia. dollars stor handel.

Svensk medicoselskab solgt i millardhandel til USA

Amerikanere byder 23 milliarder for svensk medicofirma

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier