MedWatch

Amerikanere byder 23 milliarder for svensk medicofirma

En amerikansk medicogigant forhandler i disse dage med et svensk selskab om et opkøb, der vurderes at koste 23 mia. kr.

Den amerikanske medicogigant Baxter har budt omkring 23 mia. kr. for det svenske medicoselskab Gambro. Det fortæller avisen Wall Street Journal.

Avisen har fra kilder tæt på processen, at de to selskaber netop nu forhandler om en aftale, som forventes at blive indgået inden for de kommende 2-3 uger. Hverken Baxter eller Gambro har dog kommenteret på oplysningerne.

Baxter laver og udvikler medicinsk udstyr og lægemidler med fokus på hæmofili, immunsygdomme og infektionssygdomme. Selskabet er specielt dominerende inden for blødersygdomme, som også Novo Nordisk udvikler produkter mod.

Styrker nyreområde

Med et eventuelt køb af Gambro, der udvikler dialyseapparater til brug på hospitaler, vil Baxter dog udvide sin portefølje af produkter inden for nyresygdomme.

Ifølge Wall Street Journal er prisen på 23 mia. kr. en overkommelig opgave for det amerikanske selskab, som har en årlig omsætning på 13,9 mia. dollar og nær ved 50.000 ansatte på verdensplan.

Til sammenligning omsætter Gambro for10,9 mia. danske kroner om året og har 7500 ansatte. Selskabet har siden 2006 været ejet af en privat fond.

Du kan læse hele historien fra Wall Street Journal her.

Biogen slår Novo Nordisk på målstregen

Analytikere: Her kan Novo Nordisk differentiere sig

Positive senresultater for blødermiddel  

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Expres2ion-boss deltog i klinisk forsøg for at fremme vaccine

Når Bent U. Frandsen, adm. direktør i biotekselskabet Expres2ion, forleden lod sig stikke i armen som frivillig i Bavarian Nordics fase 3-forsøg med en mulig coronavaccine handler det dels om videnskabelig nysgerrighed men især om firma-personlige økonomiske interesser, fortæller direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier