MedWatch

Alcon udvider på grøn stær

Det første opkøb efter meldingen om at Novartis’ øjendivision skal omstruktureres er kommet. Valget er faldet på et selskab, der udvikler kirurgiske redskaber til behandling af grøn stær.

Foto: Novartis/PR

Novartis’ øjendivision Alcon er gået i gang med at forfine fokus inden for øjenlidelser, og som led i det har selskabet nu foretaget sit første opkøb i det nye år. Valget er faldet på det privatejede, amerikanske selskab Transcend Medical, der udvikler minimalt invasive kirurgiske redskaber til at behandle grøn stær (glaukom). Det skriver Novartis i en pressemeddelelse.

Dermed følger Alcon også den strategi for selskabet, som Novartis udlagde i årsregnskabet i slutningen af januar. Alcon præsterede en nedgang på 13 pct. i 2015, og det fik Novartis’ ledelse op af stolene. Fra 1. februar fik Alcon en ny adm. direktør i form af Michael Ball, der tidligere har været direktør hos Hospira, og så skal selskabets fokus drejes væk fra de medicinske behandlinger og over til Alcons kirurgiske- og synsplejeprodukter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier