MedWatch

Penisimplantater driver vækst i Coloplast-division

Coloplasts store vækstambitioner for urologiforretningen er stadig et stykke vej fra at blive indfriet, men der er fremgang i aktiviteterne på især det amerikanske marked for penisimplantater.

Foto: Coloplast, PR

Coloplast har ganske vist tirsdag nedjusteret forventningerne til helåret, men udviklingen i selskabets urologidivision er dog gået bedre i det skæve regnskabsårs første kvartal, end analytikerne havde ventet.

Omsætningen lander her på 376 mio. kr. mod 327 mio. kr. i samme periode året før. Det er en organisk vækst på 7 pct., men positive valutakurspåvirkninger sørger for de resterende 8 procentpoint. Analytikerne havde ifølge Ritszau Finans ventet et salg på 356 mio. kr.

Coloplast har tidligere meldt om udfordringer på markedet for dets penisimplantat, Titan, men det billede er nu vendt.

"Væksten på markedet for implantater var primært drevet af Titan-penisimplantater, men også transvaginale net til behandling af stressurininkontinens og nedsunket underliv bidrog til væksten. Udviklingen for Titan-penisimplantater på det amerikanske marked var tilfredsstillende grundet øget markedsaktivitet," skriver selskabet således i regnskabet.

USA driver væksten

Geografisk var væksten for urologiforretningen hovedsageligt drevet af det amerikanske marked.

Coloplast har tidligere - i slutningen af 2014 - meldt ud, at urologidivisionens omsætning næsten skulle fordobles, så man hurtigst muligt fik øget helårsomsætningen fra 1,2 mia. kr. til 2 mia. kr.

"Vi er nu klar til at sætte tal på. Vores ambition, og det vi jagter, er en omsætning på 2 mia. kr. Det er et mål, der skal nås så hurtigt som muligt," sagde direktør for urologiforretningen, Steffen Hovard, ifølge Ritzau Finans under et pressearrangement i Coloplasts amerikanske hovedkvarter i Minneapolis, tilbage i december 2014.

Der er dog stadig et pænt stykke vej for selskabet. I det seneste årsregnskab øgede man omsætningen fra de 1,2 mia. kr. til 1,36 mia. kr., og første kvartal i dette regnskabsår bød altså på en omsætning på 376 mio. kr.

Coloplast har fået styr på problembørnene

Markedet for Coloplasts penisimplantater er udfordret

Disse produkter skal drive Coloplasts vækst

Coloplast: Urologiforretningen skal fordobles

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier