MedWatch

Amerikansk kapitalfond satser fortsat på WDH-kursfald

Selvom William Demant-aktien er steget støt gennem 2015, satser den amerikanske kapitalfond OCH-ZIFF Capital Management stadig på et kursfald, og ligger nu med en shortposition i det danske høreapparatselskab, der er det højeste niveau, siden de startede med at satse på en aktienedtur.

Foto: William Demant Holding/ PR

Den amerikanske kapitalfond OCH-ZIFF Capital Management spekulerer tilsyneladende kraftigt i kursfald i aktien hos høreapparatproducenten William Demant Holding - også selv om aktien har præsteret rigtig godt i 2015, hvor den samlet set er steget med mere end 40 pct.

I hvert fald har OCH-ZIFF Capital Management shortet William Demant-aktien siden begyndelsen af februar og løbende øget sin shortposition, viser opgørelser fra Finanstilsynet. Men den manøvre ser ud til at kunne koste kapitalfonden en del penge, fordi WDH-aktien er steget meget.

At shorte betyder kort fortalt at låne en aktie af en investor og sælge den med henblik på at kunne købe den billigere tilbage senere. På den måde kan man teknisk set score differencen, hvis aktien falder, fordi man kan sikre den samme beholdning billigere.

I begyndelsen af februar shortede OCH-ZIFF Capital Management godt 0,5 pct. af aktiekapitalen i William Demant, og med enkelte udsving har kapitalfonden siden dengang støt øget sin shortposition i selskabet, mens WDH-aktien samtidig er gået den anden vej.

Torsdag oplyser Finanstilsynet, at OCH-ZIFF's shortposition i William Demant er på 1,91 pct. - det højeste niveau gennem hele perioden.

Kigger man på William Demant-aktiens bevægelse siden den 2. februar, hvor kapitalfonden begyndte at shorte ifølge Finanstilsynets data, er kursen gået ganske betydeligt frem. Faktisk er William Demant steget med 35,8 pct. fra de 495,90 kr., som den kostede den 2. februar.

Foto: RITZAU FINANS
Foto: RITZAU FINANS
 

/ritzau/FINANS

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier