MedWatch

Analytiker: God momentum for Cochlear indenfor implantater

Ifølge analytiker kan det seneste regnskab fra australske Cochlear være en positiv indikator for danske William Demant.

Foto: Advanced Bionics

Alm. Brand Markets bemærker i forhold til William Demant, at tirsdagens regnskab fra australske Cochlear indikerer et godt vækstmomentum indenfor høreimplantater.

"WDH vil dog kun være marginalt positivt påvirket af dette via deres køb af Neurelec. Neurelec er ikke på nuværende tidspunkt i en position (under opbygning efter WDH's køb) til at konkurrere med Cochlear og Sonova på dette marked," skriver Alm. Brand Markets i sin morgenberetning.

Aktien i Cochlear stiger tirsdag næsten 10 pct. på børsen i Sydney efter regnskabet. Årsagen er en stærk salgsudvikling, som overskygger et svagere resultat, som dog var præget af en hensættelse til en retslig tvist på 15,8 mio. dollar efter skat.

Det fremgår af ABC og The Sydney Morning Herald.

Resultatet for finansåret 2013/14 faldt med 29 pct. til 93,7 mio. dollar fra finansåret før, men ser man bort fra hensættelsen, var det underliggende overskud på 109,5 mio. dollar. Det var lidt over konsensus i markedet på 105,1 mio. dollar, men klart under et plus på 132,6 mio. dollar året før.

I februar meddelte Cochlear, at selskabet regnede med at misse sin hidtidige forventning om et overskud på 133 mio. dollar med mellem 32 og 42 mio. dollar.

Til gengæld steg omsætningen i 2013/14 med 15 pct. til 820,9 mio. dollar - klart over de 806,6 mio. dollar, som var ventet i markedet.

Selskabet topchef Chris Roberts forklarer den stærke salgsudvikling med lanceringen af nogle store produkter i løbet af første halvår, som har påvirket salgsmomentum i andet halvår. Det er dermed også med selvtillid, at selskabet går ind i det nye finansår 2014/15, refererer ABC.

William Demant købte sidste år franske Neurelec, der ligeledes producerer cochlear-implantater.

 Cochlear stiger kraftigt på stor salgsfremgang

 WDH-topchef: "Der er ingen ende på det"

 Cochlear havde tilbagegang i første halvår 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier