MedWatch

Kolind: Tag nekrologtesten

Den kendte erhvervsmand, gennem mange år også inden for life science, Lars Kolind har skrevet en lille let læst bog om ledelse og passion.

Foto: Ole Lind, Jyllands-Posten

"Er du i tvivl om, hvorvidt din virksomhed eller forening tjener et vigtigt formål? Så vil jeg foreslå, at I gennemfører nekrologtesten.”

Sådan skriver den tidligere topchef i høreapparatvirksomehden Oticon og fhv. formand for velfærdsklyngen Welfare Tech, Lars Kolind, i en ny, letlæst mini-bog kaldet "Bevægelsen”.

Om nekrologtesten skriver han videre, at man som virksomhedsleder skal forestille sig, at virksomheden – eller foreningen – afgik ved døden i morgen, ja forsvandt. Hvordan vil en nekrolog lyde, hvis andre skulle skrive den? Hvad ville de komme til at savne – om noget overhovedet?

Bogen, der også referer til Oticon-dagene, beskriver, kort fortalt, hvordan passion er forudsætningen for, at en bevægelse kan opstå.

Del af en serie

Bogen, der kan læse spå en times tid eller to, er en del af High Performance Serien fra forlaget Gyldendal Business, der selv skriver, at ”seriens omdrejningspunkt er menneskers udfoldelse og præstation, og den fokuserer på ledelse, motivation og viljen til at gøre sig umage. Bøgerne inspirerer, udfordrer vores nysgerrighed og skærper vores opfindsomhed.”

De andre bøger i serien, hvoraf ikke alle er skrevet endnu, er bøger af bl.a. Morten Albæk, Vestas, af bestyrelsesformand Stine Bosse og studievært Mikael Kamper.

Kolind: Her er de største barrierer for velfærdsteknologi

Lars Kolind træder tilbage fra velfærdsklynge 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier