MedWatch

Læger bruger Google-brille ved operationsbordet

Google Glass, som er en brille med indbygget computer, ser ud til at have værdifulde muligheder for kirurger og læger. Blandt andet Philips, der har indledt et forsøgsprojekt, øjner potentiale i brillen.

Foto: Google PR

Google Glass har allerede bevist sit værd ved en kompliceret lungeoperation, hvor brillen assisterede ved brystkirurg Pierre Theodores operationsbord. Kirurgen kunne samtidig med at kigge på røntgenbillederne holde øje med patienten.

Muligheden for ikke at slippe patienten af syne kan blive væsentligt for den medicinske verden, fremgår det af Version 2 med henvisning til San Francisco Chronicle. Faktisk er konsulenthuset Accenture allerede gået sammen med Philips om at lave en app til Google Glass, som livestreamer data op til brillen - på trods af at brillen kun er i betaversion.

Appen henvender sig til anæstesilæger, som skal holde øje med centrale data fra en patient  under bedøvelse, hvilket ofte kræver, at man orienterer sig på skærmene og dermed fjerner fokus fra patienten.

 Google søsætter biotekselskab 

 Elektronisk støv på hjernen

 Kan ældres hukommelse forbedres med computerspil? 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier