MedWatch

Storbank: Begrænset markedspotentiale for Resound Linx

Den schweiziske storbank Credit Suisse har kigget nærmere på høreapparatsektoren efter sidste uges EUHA-messe i Nürnberg. I den forbindelse løfter banken sit kursmål for GN Store Nord, hvis aktie oplevede pæne stigninger i forbindelse med messen.

Foto: GN Store Nord / PR

Anbefalingen fastholdes dog på "underperform", blandt andet fordi Credit Suisse ikke ser et specielt stort omsætningspotentiale i verdens første Made for iPhone-høreapparat, Resound Linx, som GN Resound præsenterede i Nürnberg i sidste uge.

"Vi tror, at investorerne overestimerer salgspotentialet for Linx. I vores øjne er Linx et nydeligt nicheprodukt med et salgspotentiale på 30-80 mio. dollar ekskl. kannibalisering og krydseffekter," skriver Credit Suisse i sin analyse og uddyber:

"Ifølge vores beregninger er markedspotentialet for Made for iPhone-høreapparater i højprisklassen relativt begrænsede, ikke blot fordi vi estimerer, at antallet af ældre patienter, der ejer en iPhone, er temmelig lavt."

Foran forventningerne

Generelt set bekræftede EUHA-messen dog Credit Suisse i, at der fortsat er markedsandele at kæmpe om i sektoren med et fortsat pænt voksende marked.

"Møderne ved EUHA-kongressen bekræftede vores indtryk af, at høreapparatmarkedets vækst er foran forventningerne. Vi løfter vores estimat for enhedsvæksten i 2013/14 til 5 pct. fra tidligere 3-4 pct.," skriver Credit Suisse.

I relation til headset-divisionen GN Netcom vurderer banken desuden, at markedet overvurderer værdisætningen med den nuværende aktiekurs. Det giver sammenlagt en generelt anstrengt værdisætning for GN Store Nords aktie, men det synspunkt kan dog ændres, fastslås det.

"Vi har respekt for GN-ledelsens operationelle resultater, og vi kan blive mere positive på aktien, hvis selskabet med tiden begynder at levere betydelige pengestrømme fra høreapparatforretningen kontinuerligt," skriver Credit Suisse.

GN-aktien handles tirsdag eftermiddag til 128,5 kr.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier