MedWatch

Coloplast-familien tjener styrtende

På fem år er formuen hos familien bag Coloplast næsten firdoblet, og afkommerne af stifteren er nu at finde på Forbes liste over verdens rigeste med en hastigt voksende formue.

Foto: Colourbox

Coloplasts aktiekurs er firedoblet i løbet af de seneste fem år, og selskabet er i dag Danmarks femtemest værdifulde børsselskab, kun overgået af Novo Nordisk, A. P. Møller-Mærsk, Danske Bank og Carlsberg.

Den udvikling har også betydet, at de to børn af stifteren Aage Louis-Hansen, 65-årige Niels Peter Louis-Hansen og hans søster, den 59-årige arkitekt Benedicte Find, har oplevet en særdeles positiv vækst i formuen.

I 2008 lå der 6,6 mia. kr. på kistebunden, i år er formuen ifølge Berlingske Business opgjort til 23 mia. kr. i den netop offentliggjorte årlige analyse af Danmarks rigeste. Kun 900 mio. kr. skiller dem fra Lars Larsen på tredjepladsen.

Væksten har også betydet, at familien er med på Forbes liste over verdens rigeste med en hastigt voksende formue.

Kilden er som sagt Coloplast, et selskab, hvis markedsværdi i dag er 66 mia. kr. Familien Louis Hansen ejer 44,2 pct. af aktierne og kontrollerer 67,6 pct. af stemmerne i selskabet.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier