MedWatch

Medico-reform risikerer EU-forsinkelse

En afstemning om strammere lovgivning i forhold til medicinsk udstyr er på ny blevet udskudt i Europa-Parlamentet. Et tysk medlem er bekymret over medlemsstaternes manglende rettidighed.

Foto: Colourbox

Først skulle afstemningen foregå i juli. Så blev den skubbet til 18. september. Nu er den ifølge nyhedssitet European Voice igen blevet udskudt - denne gang til 25. september.

Der er tale om en afstemning om strammere lovgivning for medicinsk udstyr, som en komité i Europa-Parlamentet skal tage stilling til.

Det tyske parlamentsmedlem Peter Liese er citeret for at sige, at han forventer, at forslaget indeholdende den strammere lovgivning dog stadig som planlagt vil foreligge til  afstemning i det samlede parlament senere i efteråret.

Han er dog bekymret for, at medlemsstaterne ikke vil træffe rettidige foranstaltninger til at underskrive foranstaltningen. Og så vil en afstemning i det samlede parlament ikke ske før næste år.

 Kritik: Strammere regler er for slappe

 Medicobranche slap nådigt fra EU-stramning

 EU-krav vil gavne dansk medico 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier