MedWatch

Medico-reform risikerer EU-forsinkelse

En afstemning om strammere lovgivning i forhold til medicinsk udstyr er på ny blevet udskudt i Europa-Parlamentet. Et tysk medlem er bekymret over medlemsstaternes manglende rettidighed.

Foto: Colourbox

Først skulle afstemningen foregå i juli. Så blev den skubbet til 18. september. Nu er den ifølge nyhedssitet European Voice igen blevet udskudt - denne gang til 25. september.

Der er tale om en afstemning om strammere lovgivning for medicinsk udstyr, som en komité i Europa-Parlamentet skal tage stilling til.

Det tyske parlamentsmedlem Peter Liese er citeret for at sige, at han forventer, at forslaget indeholdende den strammere lovgivning dog stadig som planlagt vil foreligge til  afstemning i det samlede parlament senere i efteråret.

Han er dog bekymret for, at medlemsstaterne ikke vil træffe rettidige foranstaltninger til at underskrive foranstaltningen. Og så vil en afstemning i det samlede parlament ikke ske før næste år.

 Kritik: Strammere regler er for slappe

 Medicobranche slap nådigt fra EU-stramning

 EU-krav vil gavne dansk medico 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier