MedWatch

Storbank tror på amerikansk vækst i Coloplast

Den amerikanske storbank Citigroup indleder dækningen af den danske medicoaktie Coloplast med en købsanbefaling og et kursmål på 370 kr. Særligt det amerikanske marked giver anledning til optimisme.

Foto: Coloplast / PR

Citigroup venter en forbedring af Coloplasts marginer og ser vækstmuligheder på det amerikanske marked. På toplinjen kan det amerikanske marked blive en stor vækstdriver for Coloplast, og ønsket om en tocifret vækstprocent på dette marked er ifølge Citigroup mere end realistisk, da Coloplasts amerikanske markedsandel i øjeblikket ligger langt under den europæiske.

Det amerikanske marked for katetre karakteriseres i øjeblikket som et lavteknologisk marked, og Citigroup ser mulighed for Coloplast, hvis det lykkes at overtale patienterne til at anvende mere avancerede produkter. Citigroup skriver dog, at Coloplasts SpeediCath langt fra står forrest i køen hos distributørerne under den nuværende amerikanske tilskudsordning, da marginerne ved salget af SpeediCath er dårligere for distributørerne end salget af konkurrenternes produkter.

Derudover bifalder Citigroup organisationen under navnet Coloplast Care, som selskabet har lanceret for at sørge for, at udskrevne patienter ikke bliver tabt til konkurrenterne, og Citigroup skriver, at resultaterne af det program hidtil er opløftende. Citigroup forventer, at Coloplast kan vokse 10 pct. om året de næste fem år på det amerikanske marked.

Citigroup venter desuden en forbedring af Coloplasts marginer og skriver, at Coloplast i de senere år har haft tid til at forbedre bruttomarginen gennem en restrukturering og en reallokering af størstedelen af Coloplasts produktion.

"Vores analyse af omkostningsbasen i produktionen viser, at med en toplinjevækst på 7 pct. vil selskabet sandsynligvis nå sit mål om en forbedring af bruttomarginen på 50-100 basispoint i løbet af de næste to år. Vi tror, at marginen kan forbedres mere end dette," skriver banken i en analyse.

Coloplasts aktie stiger i den tidlige handel torsdag 3,3 pct. til 314 kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier