MedWatch

Fransk selskab på milliardtogt i USA

Det franske diagnostikselskab bioMérieux udvider forretningen ved at opkøbe et amerikansk selskab for et milliardbeløb.

Foto: Colourbox

Franske bioMérieux opkøber nu det privatejede amerikanske selskab BioFire Diagnostics, som har specialiseret sig i at udvikle diagnostikprodukter vha. molekylær biologi. Det oplyser bioMérieux i en pressemeddelelse.

Amerikanernes vigtigste produkt er det såkaldte PCR FilmArray system, som kan bruges til at diagnosticere infektionssygdomme. Og det er netop dette produkt, som er tiltænkt at skulle fremme det franske selskabs position på markedet for diagnosticering af infektionssygdomme.

”FilmArray systemet repræsenterer et nøgleaktiv i udviklingen af bioMérieux’ forretningen indenfor diagnosticering af infektionssygdomme,” hedder det i pressemeddelelsen.

BioFire har mere end 20 år på bagen, og selskabet har da også en række andre produkter i porteføljen, bl.a. det såkaldte LightCycler, som er udlicenseret til Roche Diagnostics.

Ifølge aftalen mellem de to selskaber betaler bioMérieux 450 mio. dollar for det fulde ejerskab af BioFire, ligesom man overtager amerikanernes udestående gæld. Handelen forventes færdiggjort i slutningen af i år eller starten af det nye, og der meldes ikke om hverken milepælsbetalinger eller salgsroyalties.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier