MedWatch

FDA godkender to kræftlægemidler fra GSK

GlaxoSmithKline har opnået godkendelse fra de amerikanske medicinmyndigheder, FDA, for to af selskabets lægemidler mod modermærkekræft.

Foto: Colourbox

Britiske GlaxoSmithKline har netop fået godkendt to lægemidler til behandling af patienter med modermærkekræft i USA. Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet.

Det er de to lægemidler Tafinlar og Mekinist, som begge er i pilleform, der nu er blevet godkendt til behandling af patienter med inoperabelt melanom (melanom, som ikke kan fjernes med kirurgi) eller metastatisk melanom (melanom, som har spredt sig til andre dele af kroppen), som har en bestemt genetisk mutation.

Tafinlar er en såkaldt BRAF-hæmmer og er beregnet til patienter med BRAF V600E mutation, mens Mekinist er en MEK-hæmmer og er godkendt til behandling af patienter med enten BRAF V600E eller BRAF V600K mutation.

Omkring halvdelen af alle patienter med metastatisk melanom har en BRAF mutation, som er en genmutation, der får tumoren til at vokse og sprede sig hurtigere. De to indikationer som GSK’s lægemidler er rettet mod står for ca. 95 pct. af alle tilfælde af BRAF V600 mutationer, oplyser selskabet.

De pågældende genmutationer skal først påvises af en diagnostisk test, som det såkaldte companion diagnostic assay, THxID-BRAF, som FDA også har godkendt til det amerikanske marked.

Testen er udviklet i et samarbejde mellem GSK og selskabet bioMérieux og det er pt. den eneste FDA-godkendte test på markedet.

GSK oplyser, at Tafinlar og Mekinist bliver tilgængelige i USA senest i tredje kvartal af 2013.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier