MedWatch

Medico-kæmpe i milliardhandel

Den amerikanske medico-koncern St. Jude Medical opkøber et schweizisk selskab i en handel, der kan beløbe sig til små to milliarder.

St. Jude Medicals hovedkvarter | Foto: St. Jude Medical/ PR

Den amerikanske storaktør på medico-markedet, St. Jude Medical, har opkøbt det schweiziske selskab Endosense, som har specialiseret sig i såkaldt kateterablation. Det skriver amerikanerne i en pressemeddelelse.

Ifølge Hjerteforeningen er kateterablation en proces, ”hvor man vha. et kateter, indført fra lysken, brænder arvævslinjer i hjertets venstre forkammer”. Indgrebet bruges til at behandle en hjerterytmeforstyrrelse kendt som atrieflimren (AF).

Endosense har udviklet produktet TactiCath, som kan måle den kraft som kirurgerne presser med under et kateterablation-indgreb, så man sikrer, at indgrebet er virkningsfuldt, samtidig med, at man ikke skader det omkringliggende væv.

Strategisk vigtig

Ifølge selskaberne er Endosenses produkt et af de førende på dette område, og man har planer om, at ansøge om såkaldt pre-market approval ved amerikanske FDA inden udgangen af 2013.

St. Jude Medical kalder opkøbet ”strategisk vigtigt”, da kateterablationsmålingerne kan bruges i forbindelse med en lang række af det amerikanske selskabs nuværende og fremtidige produkter.

St. Jude betaler omkring 950 mio. kroner for at opkøbe 100 pct. af aktiekapitalen i Endosense, og herudover kan schweizerne modtage en milepælsbetaling på 900 mio. kroner i forbindelse med godkendelse af TactiCath.

 Fulgte du med i medicoverdenen i maj?  

 Nyt våben mod behandling af forhøjet blodtryk 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier