MedWatch

Firma øjner milliardmarked i el-såler

Et nystiftet dansk medicoselskab håber på et sandt eksporteventyr med såler, der ved hjælp af elektriske impulser kan hjælpe patienter hurtigere på benene efter slagtilfælde.

Foto: STEEN WREM

I det Aalborg-baserede medicoselskab Nordic Neurostime mener ledelsen, at de med deres opfindelse har fundet en ægte guldåre i medicomarkedet med et markedspotentiale på 2,5 mia. kr. alene i Europa.

Deres specialudviklede sål afgiver elektriske impulser og stimulerer rygmarvens reflekser, så hjernen hurtigere genlærer gangfunktionen efter en blodprop eller hjerneblødning. Den nye sål hjælper fysioterapeuterne med at ikke at skulle bakse med elektroder og risikere at placere dem forkert.

"Det giver os en stor konkurrencemæssig fordel. Noget, som har dræbt tidligere apparater, har været kompleksiteten. Denne sål gør, at terapeuten blot skal måle patientens fod, og klistre den rigtige størrelse sål på, og så er man klar," siger adm. direktør Kristian Hennings, Nordic Neurostim, til dagbladet Børsen.

Nordic Neurostime har netop fået en 3,5 mio. kr. stor pose penge fra DTU Symbion Innovation og Seed Capital, og de to investeringsfonde har givet en lovning om kapital på op til 15 mio. kr. om et års tid - vel og mærke hvis udviklingen fortsætter i den rigtige retning.

Selskabet er baseret på et forskningsprojekt fra Aalborg Universitet, og ifølge Nordic Neurostime kan sålen skære  25 pct. eller 700 mio. kr. af udgifterne til hjemmehjælp til denne gruppe af patienter.

 Sål af gele vinder innovationspris 

 Plejehjemsmarkedet kan nå 12 mia. kr.

 Rehab-chef tillader sig at investere i de ’mere frække ting’ 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier