Plejehjemsmarkedet kan nå 12 mia. kr.

Servicekoncernen Forenede har for tiden stor succes med at vinde udbudsrunderne foran blandt andet Aleris og Falck. Og det kan føre til en stor økonomisk gevinst. Koncernen selv spår, at plejehjemsmarkedet potentielt kan ramme 12 mia. kr. årligt.
Foto: colourbox
Foto: colourbox

Forenede har på det seneste vundet fire ud af de fem største kontrakter, når det gælder driften af de danske plejecentre. I løbet af sommeren kommer der nye udbud for yderligere 500 mio. kr., og markedet ventes på sigt at nå 12 mia. kr. årligt, skriver Børsen.

”Omsorgsmarkedet kommer for alvor til at drive væksten for os. Her kommer vi til at vokse ganske voldsomt,” siger Carsten Clement, adm. direktør i Forenede, til Børsen.

Hos KL’s datterselskab, Udbudsportalen, der hjælper kommunerne med at skrue udbuddene sammen, ser man store muligheder for de private aktører.

”De private aktører kommer til at se mere interessante udbud i de kommende år. I den forbindelse er Forenede en af de spillere, man regner med,” siger Rikke Haahr, chef for Udbudsportalen, til Børsen.

Forenede er også aktiv i Sverige, hvor det private plejehjemsmarked allerede på nuværende tidspunkt udgør omkring 15 pct. af det i alt 22,2 mia. svenske kr. store plejehjemsmarked. Det er blandt andet på den baggrund, at Carsten Clement forventer, at det danske marked kan nå 12 mia. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også