Trifork glad for frifindelse af direktør

"Sigtelsen kom som et lyn fra en klar himmel," siger direktøren for Trifork, der glæder sig over at være renset for tiltalen om kursmanipulation.
Foto: Anette Sønderby Madsen
Foto: Anette Sønderby Madsen
Af Ritzau Finans

Triforks bestyrelsesformand, Johan Blach Petersen, er glad for, at selskabets administrerende direktør og grundlægger, Jørn Larsen, i Retten i Hjørring torsdag blev frifundet for en tiltale om kursmanipulation, men både overrasket og ærgerlig over, at retten har valgt at idømme selskabet en bøde på 1 mio. kr.

"Sigtelsen kom som et lyn fra en klar himmel for os sidste år, og sagen har været stærkt belastende og ressourcekrævende for os. Så jeg glæder mig over, at Jørn Larsen nu er blevet renset for enhver mistanke, og at vi alle nu kan fokusere på at se fremad," udtaler Johan Blach Petersen i en meddelelse.

Den 20. marts sidste år rejste Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK) sigtelse mod Trifork og Jørn Larsen for overtrædelse af Værdipapirhandelslovens bestemmelser om kursmanipulation.

Anklage byggede på telefonsamtale

Sigtelsen vedrørte handel med Triforks aktie i perioden fra den 21. til 28. december 2007 i forbindelse med en market maker ordning, som Trifork havde indgået med Ebh Bank den 21. december samme år. Anklagen om kursmanipulation byggede på en intern telefonsamtale mellem direktøren for Ebh Bank, Jens Nielsen, der netop var valgt til Triforks bestyrelse, og en af dennes nærmeste medarbejdere.

Da retten har vurderet, at Ebh Bank har håndteret market maker aftalen ukorrekt i forbindelse med de instruktioner, som Jens Nielsen gav den pågældende medarbejder, idømmes Trifork en bøde på 1 mio. kr., forklarer selskabet.

"Det er rigtigt ærgerligt, at vi er havnet i en situation, hvor vores daværende bestyrelsesformand efter rettens overbevisning har handlet ulovligt. Trifork bliver derfor desværre straffet for at have truffet et uheldigt valg af samarbejdspartner til en market maker-aftale. Men vi må tage bødestraffen til efterretning og er tilfredse med, at det nu står klart, at Jørn Larsen og selskabet som sådan ikke har begået noget uretmæssigt," fortsætter Johan Blach Petersen.

Trifork oplyser til Ritzau, at selskabet ikke vil anke dommen med hensyn til bøden.

 Direktør frifundet for kursmanipulation 

 Markant nedgang i Triforks driftsresultat

 Trifork: Vi skal tøjle hesten, ikke piske den 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også