MedWatch

Markant nedgang i Triforks driftsresultat

Det børsnoterede selskab løftede sin omsætning pænt i årets første kvartal, men driftsresultatet gik væsentligt tilbage, fremgår det af selskabets periodemeddelelse torsdag morgen.

Foto: Anette Sønderby Madsen

Trifork, der blandt andet udvikler sundheds-it, omsatte for 61,4 mio. kr. mod 54,9 mio. kr. i første kvartal 2013, mens driftsresultatet landede på 5,1 mio. kr. Det er væsentligt lavere end de 10 mio. kr., som den post bød på i de første tre måneder af 2012.

Alle forretningsområder gav dog overskud i første kvartal, skriver Trifork i kvartalsregnskabet.

"Vi har i det første kvartal haft en forøget investering i udviklingen af nye produkter, som vi ser frem til at se udbyttet af. Niveauet for investeringer ventes neddroslet i andet kvartal, hvor vi vil fokusere på at forbedre vores indtjenings-margin," siger Jørn Larsen, administrerende direktør hos Trifork, i meddelelsen.

Trifork fastholder forventningerne til hele 2013. Selskabet venter dermed fortsat en omsætning på 245 mio. kr. og et driftsresultat på 37 mio. kr. Det svarer til en vækst på henholdsvis 10 og 22 pct. sammenlignet med resultatet for 2012.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier