MedWatch

Abbott tilbagekalder defekt diabetesprodukt

Life science-koncernen Abbott Laboratories tilbagekalder et produkt til måling af blodsukkerniveauet for diabetespatienter fra det amerikanske marked.

Foto: Abbott/ PR

Den amerikanske storkoncern Abbott Laboratories trækker blodsukkermåleren FreeStyle Insulinx tilbage fra det amerikanske marked, efter man har opdaget en fejl ved udstyret. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det er anden gang inden for kort tid, at en amerikansk koncern må fjerne medicinsk udstyr fra markedet pga. en defekt.

Tidligere på måneden kom det frem, at Johnson & Johnson måtte fjerne sin 2020 Insulin Infusion Pump fra markedet, pga. en fejl på en komponent, som fik udstyret til at udløse en falsk alarm. Derfor udsendte de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, en såkaldt Class 1 tilbagekaldelse af insulinpumpen.

Medicinalkæmpes insulinpumpe fjernes fra markedet 

I det nye tilfælde med Abbotts målerudstyr har koncernen dog selv opdaget fejlen og tilbagekaldt produktet. Det sker fordi, blodsukkermåleren leverer en fejlagtig måling, når blodsukkerniveauet er så højt, at det overstiger 1024 mg/dL, skriver virksomheden.

Abbott oplyser, at man er i gang med at informere alle de ca. 50.000 amerikanske brugere af produktet, samt sundhedspersonale, apoteker og distributører af produktet.

Mere fra MedWatch

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier