Dansk satsning gav gevinst på IT-messe

En fælles dansk satsning på verdens største messe for sundheds-it gav stor interesse for de danske deltagere. Nu drøftes muligheden for at blive partnerland på den tyske messe.
Foto: MTIC
Foto: MTIC
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

En ubetinget succes. Sådan betegner Lars Svane, der til daglig rådgiver virksomheder inden for lifescience hos MTIC, den danske deltagelse på verdens største messe for sundheds-it ConhIT.

Messen løb af stablen 9-11. april og satte rekord med knap 6000 besøgende fagpersoner på messen. I år havde danske MTIC i samarbejde med seks virksomheder på området; Cetrea, Carecom, Care2Wear, Altiplan, Viewcare og Daintel besluttet at satse ekstra stort på messen, som en opfølgning på det tyske go-to-market-program, som flere af virksomhederne deltog i sidste år.

"En fællesstand er et fantastisk godt koncept på en så fokuseret messe som conhIT, idet alle virksomheder på standen opnår bedst mulig eksponering på messen, i modsætning til f.eks. MEDICA som er en meget bred sundhedsteknologisk messe, hvor man er nødt til at indgå kompromisser i forhold til standplacering," siger Lars Svane, der forventer mindst ni deltagende danske virksomheder ved næste års messe.

Læs også: Dansk klyngesamarbejde satser stort på IT-messe

Vigtigt opfølgningsarbejde

Tilsammen kom de danske virksomheder hjem fra messen med mindst 31 kontakter, som der skal følges op på, og heri tæller ikke Daintels aftaler, da det ikke har været muligt at få fat på disse.

”De målrettede invitationer, som vi sendte ud forud for ConhIT, gav god respons med kvalitets leads til alle virksomhederne. Nu forestår den vigtige opfølgning ude i de enkelte virksomheder,” siger Lars Svane til MedWatch og fortsætter 

”En samlet dansk stand på ConhIT var desuden vigtig i forhold til at udbrede budskabet om, at Danmark er i front, når det angår udvikling af nye, innovative sundheds-it-løsninger. En delegation af klinikere og administrativt sundhedspersonale fra Bayern har anmodet om, at MTIC arrangerer et studiebesøg på Hospitals Enheden i Horsens, hvor fem af de seks deltagende virksomheder har et af deres produkter i anvendelse.”

Samtidig arbejder Lars Svane og en repræsentant fra det Eksportrådet i München nu sammen med arrangøren af ConhIT om muligheden for, at Danmark bliver partnerland i 2014. Det vil ifølge Lars Svane sætte yderligere fokus på de danske kompetencer på sundheds-it-området.

 Branchefolk: Eksportrådet skal grave dybere

 Danske eksportfremstød giver for ringe afkast 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også