MedWatch

Linak måske foran kinesisk gennembrud

Den danske familieejede rehabvirksomhed gearer op til kraftig vækst på det kinesiske marked.

Foto: Agnes Johansen

På Linaks kinesiske fabrik i Shenzhen sætter man fuld damp under de billedlige kedler. Markedet for hospitalsudstyr, som det danske selskab fremstiller hæve-sænke-systemer til, ventes nemlig at vokse kraftigt i de kommende år.

"Vi føler, at Linak står ved begyndelsen af et større gennembrud, så vi skal være klar til at håndtere væksten. Vi er i et umodent marked, men Linak står i en virkelig god position," siger Simon Jenkinson, der sammen med Thomas Rohde står for den daglige ledelse, til Børsen.

I 2006 åbnede Linak sin første fabrik i Kina, og året efter var omsætningen på knap 35 mio. kr. I år ventes fabrikken, hvor der er 140 medarbejdere, at nå en omsætning på 200 mio. kr., hvilket er næsten 10 pct. af selskabets samlede omsætning på knap 2,2 mia. kr.

De næste fem år budgetterer ledelsen med årlige vækstrater i størrelsesordenen 20 pct.

 På Linak taler medarbejderne, mens ledelsen lytter

 Linak mod resten af verden 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier