Jyske: Fornuftigt opkøb af nicheforretning

Der er et stort potentiale i William Demants opkøb af Neurelec, som vil levere pæne vækstrater fremover, mener Jyske Banks analytiker. Hun ændrer dog ikke sin anbefaling af aktien.
Ritzau Finans

William Demants køb af den franske Neurelec, der laver implanterbare høreløsninger, falder i god jord hos Jyske Bank, der ser gode muligheder for, at forretningen vil levere pæne vækstrater også fremover. Der er dog tale om et nicheområde, og opkøbet ændrer ikke ved bankens negative anbefaling af William Demant. Den er uændret "reducer"

"Opkøbet ser fornuftigt ud. Det er et marked med et stort potentiale, og som vokser ret hurtigt. Samtidig er der mulighed for, at William Demant med sit globale salgssetup vil kunne øge omsætningen, når virksomheden inkluderes i William. Så det ser interessant ud," siger analytiker i Jyske Bank Janne Vincent Kjær til Ritzau Finans.

Hun peger på, at købsprisen for Neurelec på 428 mio. kr. svarer til 3,1 gange omsætningen på 138 mio. kr. sidste år, eller lidt under de 3,4 gange omsætningen William Demant selv handles til på børsen.

Samtidig sikrer William Demant sig adgang til markedet for indopererbare høreløsninger, som er vokset hastigt og med mere end 10 pct. årlige igennem de senere år til 7 800 mio. euro. Ifølge William Demant ventes også i de kommende år pæne vækstrater på markedet for implanterbare høreløsninger.

På længere sigt er det William Demants ambition, at Neurelec bliver blandt de førende aktører på implantatområdet. I dag foregår virksomhedens salg på ganske få markeder, herunder det franske.

"Det er et relativt beskedent opkøb, og det ændrer ikke min holdning til selskabet. Det er stadigvæk høreapparatdelen, der har min bevågenhed og som er den vigtige for William. Men det er et interessant nicheområde," konstaterer Janne Vincent Kjær.

 William Demant i trecifret millionhandel

 Sydbank: Godt købmandskab af William Demant 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også