MedWatch

Medicofirma i samarbejde med medicinalgiganter

En dansk medicovirksomhed indgår to forskellige samarbejder med de amerikanske medicinalgiganter Pfizer og Eli Lilly som et led i deres jagt på skræddersyet medicin.

Foto: Colourbox

Den danske medicovirksomhed Dako har netop indgået et samarbejde med Pfizer om ’companion diagnostics’, eller akkompagnerende diagnostiske tests. Samarbejdet følger i kølvandet på en lignende aftale mellem Dako og Eli Lilly om akkompagnerende diagnostiske tests, som blev indgået i sidste uge.

Akkompagnerende diagnostiske tests spiller en væsentlig brik i udviklingen af skræddersyet medicin, som medicinalselskaber verden over i forsøger at specialisere sig i. Testene kan fortælle, hvilke patienter der med størst sandsynlighed får gavn af medicin i dag. Ofte hjælper medicinen, specielt kræftmedicin og medicin mod hjernesygdomme, langt fra på alle patienter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier