MedWatch

Kapitalforvalter: Coloplast blandt de bedste aktier

En fremstående europæisk equity manager afslører sine fem europæiske favoritaktier. Han peger bl.a. på den danske medicovirksomhed Coloplast.

Foto: Jyllandsposten

Det går særdeles godt for Coloplast lige for tiden, og det er ikke kun i lille Danmark, at der bliver lagt mærke til medicovirksomheden.

Will James, som er equity manager i Standard Life Investments European Equity Income Fund, har danskerne på sin liste over de fem stærkeste aktier, afslører han over for hjemmesiden fundweb.co.uk.

Manageren for den 1 mia. pund store fond har udvalgt de fem europæiske aktier på baggrund af hans forventninger til, hvor stort et udbytte eventuelle aktionærer kan forvente fra dem. Om Coloplast - det første navn på hans liste – skriver han bl.a.:

”Virksomheden laver inkotinens-produkter og gjorde det godt sidste år. Den har en meget stærk global position og de fleste af konkurrenterne er privatejede. De har gennemgået en yderst effektiv omkostnings-omstrukturering og er nu i en position til at udbygge markedsandelen i USA.”

Likviditets-skabende forretningsmodel

Men Will James hæfter sig også ved en række specifikke økonomiske forhold ved virksomheden, og især de gode udsigter til udbyttebetalinger i den nærmeste fremtid:

”Deres toplinje vokser med 6 pct. årligt, hvilket svarer til en stigning i udbytte per aktie på 15 pct. på bundlinjen. Coloplast siger, at deres forretningsmodel er så likviditets-skabende, at man har fastsat et gældsloft og alt, der overstiger ”gearingsloftet”, vil blive betalt tilbage til aktionærerne. De kan meget vel udbetale særligt udbytte over de næste par år.”

Norden er generelt set godt repræsenteret på equity managerens liste;  både det finske ingeniørfirma Wärtsilä, som fremstiller motorer til både kraftværker og skibe, og den svenske papirvirksomhed SCA er at finde på listen.

De to sidste navne er det franske firma Bic, som er bedst kendt for at fremstille kuglepenne, og det østrigske postvæsen.

 Aktionærer får milliarder retur

 Tre grunde til at købe Coloplast-aktien 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier