MedWatch

Aktionærer får milliarder retur

Der er udsigt til rekordstore udbytter til aktionærer i danske aktier, hvor medicinal- og medicoselskaber fører an.

Foto: Colourbox

Investorerne i de børsnoterede danske selskaber vil få em rekordstort milliardsum i udbytte for 2012. I alt bliver over 26 mia. kr. vil blive udbetalt oven på den kommende regnskabssæson, vurderer investeringsbanken SEB Enskilda, skriver dagbladet Børsen. Det er en stigning på 12 pct.

Det bliver Novozymes, der påbegynder regnskabssæsonen med mandagens regnskabstal. Banken regner med, at Novo Nordisk kommer til at fylde 30 pct. af det samlede udbytte blandt de danske børsnoterede selskaber, samt 70 pct. af det samlede tilbagekøb af egne aktier. Også Coloplast forventes der meget af.

"Virksomheder som Coloplast og Chr. Hansen er jo stort set gældfri og har ikke overvældende store investeringsbehov. Udlodninger til aktionærerne i et miks af udbytter og aktietilbagekøb vil også være en ret attraktiv forretning i forhold til, hvad eksempelvis en tiårig statsobligation kan give investoreren," siger Bjørn Schwarz, analysechef i Sydbank, til avisen.

SEB Enskilda forventer, at de danske børsnoterede virksomheder samlet set vil bruge i omegnen af 17 mia. kr. på opkøb af egne aktier.

 Veloxis står foran afgørende sommer 

 Bavarian-konkurrent dårlig case i analyse 

 ALK-rival falder efter regnskabsskuffelse

 Analytikere er lune på Ambu 

 Her er fem kursdrivere for Novo Nordisk

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.    

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier