Nykredit: Alta skal drive væksten i 2013

Det nye høreapparat fra William Demant skal sikre det forspring, som selskabet allerede har, i 2013, mener analytiker.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Ritzau Finans

William Demant Holdings Oticon har tirsdag aften præsenteret deres nye high-end høreapparat Oticon Alta. Produktet skal tage kampen op med GN Store Nords og Sonovas nye apparater, og skal drive væksten i både marginer og omsætning i 2013 ifølge Nykredit Markets Kresten Johnsen.

Det nye apparat hedder Oticon Alta og er er en videreudvikling af Agil. En af Altas nye funktioner er "Speech Guard E", der gør det lettere at høre i støjfyldte omgivelser. Der er tale om en ny produktfamilie, som vanligt har William Demant lanceret et high-end (dyrt, red.) produkt først.

Produktet er baseret på en nyudviklet digital processor, der ifølge Oticon er stærkere, mindre og mere strømeffektiv end de tidligere. Alta dækker over en serie af høreapparater, der både dækker den typer, der sidder bag øret og den type, der sidder inde i året. Alta vil være tilgængelig i to prisvarianter.

"Den store forskel i forhold til tidligere produkter er, at der er bedre lyd i støjfyldte situationer, og på den måde minder det lidt om Sonovas nye produkt. Det er en helt ny platform, der bygger på et helt nyt chipset. Det bliver et bedre produkt, selvom det teknologiske spring ikke er helt så stort, som da de introducerede de trådløse produkter," siger WDH-analytiker hos Nykredit Markets Kresten Johnsen til Ritzau Finans.

Produktet kommer efter konkurrenterne Sonova og GN Store Nord har præsenteret nye produkter i efter 2012. Siemens er også parat med en ny lancering. William Demant er dog ikke blevet overhalet, vurderer analytikeren.

Oticon og WDH har stadig et forspring i forhold til de andre producenter, mener jeg, siger Kresten Johnsen, der venter, at WDH kan fortsætte med at tage markedsandele, ikke mindst på grund af det nye produkt, Alta.

Alta er samtidig startskuddet for den vækst, der gerne skulle komme i 2013.

"Denne lancering skulle gerne være med til at drive omsætningsvæksten i 2013 og føre til en marginforbedring. Efter et 2012, der ikke har været det pæneste rent resultatmæssigt, skulle 2013 gerne blive et år, hvor væksten kommer op i gear og vi ser en marginforbedring. Og det skal Alta være med til," siger Kresten Johnsen, der har en "neutral"-anbefaling på WDH-aktien.

Hos Handelsbanken vurderer man, at det nye produkt kan blive en kurstrigger for William Demant Holding. Ikke mindst fordi Alm. Brand Markets venter, at lanceringen vil overraske positivt. Banken venter en organisk vækst på 6 pct. i 2013.

"Vi vurderer at væksten kan blive endnu højere hvis salget skulle overraske til den positive side, hvilket de fleste af William Demants tidligere produktlanceringer har gjort. Vi vurderer dermed at der er en god sandsynlighed for at den nye produktlancering også kan komme til at overraske positivt," skriver Handelsbanken i sin morgenrapport og fortsætter:

"Det er i den sammenhæng værd, at nævne, at selvom Agil lanceringen i 2010 oprindeligt ikke imponerede investorerne, så blev salget alligevel overraskende´stærkt, hvilket skyldes dens gode audiologiske ydeevne."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også